Newsfeed

Uncle Acid & The Deadbeats: Drivende

Foto: Daniel Låstad

Det engelske psychbandet Uncle Acid & The Deadbeats stiller på et fullsatt Vulkan Arena til å gjøre det de kan best, å overføre den musikalske energien sin til et sultent, og øltørst, publikum.

Oppvarmingsbandet i dag er svenske Spiders. De har en tøff kvinnelig vokalist, som med kraftig stemme over backingen, får meg til å tenke på den sent sekstitalls, tidlig syttitalls amerikanske rockescene, gjerne et typisk band på Woodstock. Resten av medlemmene har på seg lilla glitter-overdeler, som ser noe rart ut, på middelaldrende rocka menn.

De kjører flest energifylte sanger, men går også mot den mer laidback stilen. Men de lager show, og får publikum til å kjenne på rockefoten, men musikkmessig fungerer nok dette mye bedre på scene enn på plate, siden de bare har tatt de bedre elementene fra den tiden, uten å bringe så mye nytt på bordet. De gjør en grei konsert, men jeg tror vokalisten deres har en større fremtid enn resten av bandet.

Innen hovedband begynner sin konsert, har storparten av Pokalen-klientellet beveget seg opp, og lokalet er nå proppa fullt. Settet deres begynner med basuner i noe som høres ut som et reqiuem, og stemningen går i taket fra bandet entrer scenen. Engelskmennene kom nylig med albumet «The Night Creeper», og musikken de spiller er groovy, doomy psych rock. Fra de første drivende bassgangene starter, går publikum inn i taktfast svaie-modus.

Det er ikke så veldig avansert musikk, men fra scenen transcenderer musikerne åndelig energi til de frammøtte gjennom behagelige, drivende rytmer, lange, spacy gitarsoloer og en vokal som underbygger de stemningskapende syttitallsinspirasjonene. Noe jeg ofte nevner i konsertanmeldelsene mine er publikumskontakten, og med lite verbal kommunikasjon, er det godt å se de klarer å skape entusiasme blant fansen, men for min del er nesten alle sangene de spiller bygd på samme fundament, og skiller seg ikke nevneverdig fra hverandre. Det er dessverre for lite psykedeliske avveier og progressivitet i musikken deres til å holde på min interesse, men jeg syns de holder på hypen at de har gode konserter, noe de viser i kveld.

Lenker:
Uncle Acid & The Deadbeats
Spiders

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*