Nyhetsfeed

Jordsjø: Smørje og uengasjerende.

Foto: Daniel Låstad

Oslo-bandet Jordsjø stiller opp på konsert på Blå denne tirsdagskvelden, i etterkant av det litterære foredraget hvor forfatterskapet til den amerikanske science fiction-forfatteren Ursula K. Le Guin gjennomgås.

Jordsjø har bygget seg opp til å bli et av de de mest markante nye bandene på den norske prog-scenen de siste årene, der de tar influenser fra tysk synth-musikk fra syttitallet, svensk prog, gamle skrekkfilmer og deler flere gjenkjennelige elementer i musikken sin med Oslo-bandet Tusmørke. På få år har de allerede gitt ut tre album, og det spilles fra disse i kveld.

De har fått med seg Ola Mile Bruland på bass i kveld, som til vanlig spiller i band som Glutton og Action Fredag. Det største problemet jeg har som publikum i kveld er lyden som kommer ut av høytalerne. Det er vanskelig å skille de ulike instrumentene og vokalen fra hverandre, om det så er å tyde tekstene som synges av vokalist Håkon I, eller å følge melodiene fra gitar og synth som ligger i front i låtene deres, som drukner i lyden fra resten av akkompagnementet. Bass-lyden til Bruland overdøver resten av musikken i flere av låtene som spilles. Mye av skylden for ubalansen ligger jo selvfølgelig i stor grad hos lydmannen, som gjør en utrolig slett jobb for bandet i kveld. Det gjelder heldigvis ikke alle låtene som spilles, og tidvis justeres volumet nogelunde riktig.

Noe bandet bør tenke på, er at musikk fungerer forskjellig på album og i live-sammenheng. Noe som kan fungere bra på plate, fungerer dårlig i konsertsammenheng. De partiene som engasjerer publikum mest i kveld, kuttes av alt for tidlig, og det kunne vært en idé for bandet å utvide visse instrumentalpartier i låtene sine. Helhetlig sett gjør bandet en for dårlig jobb i kveld, og har et stort forbedringspotensial før de stiller som forband til Wobbler i Italia senere denne måneden.

Facebook

Om Jon Skjeseth (477 Artikler)
Proghue fra Oslo som spesialiserer seg på progressiv metal, og vil holde leserne mine oppdatert på hvilke album det er verdt å sjekke ut, og hva man kan glede seg til. Hører også på en del fusjonsjazz og andre sjangre jeg finner interessante.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*