Newsfeed

Jordsjø: Smørje og uengasjerende.

Foto: Daniel Låstad

Oslo-bandet Jordsjø stiller opp på konsert på Blå denne tirsdagskvelden, i etterkant av det litterære foredraget hvor forfatterskapet til den amerikanske science fiction-forfatteren Ursula K. Le Guin gjennomgås.

Jordsjø har bygget seg opp til å bli et av de de mest markante nye bandene på den norske prog-scenen de siste årene, der de tar influenser fra tysk synth-musikk fra syttitallet, svensk prog, gamle skrekkfilmer og deler flere gjenkjennelige elementer i musikken sin med Oslo-bandet Tusmørke. På få år har de allerede gitt ut tre album, og det spilles fra disse i kveld.

De har fått med seg Ola Mile Bruland på bass i kveld, som til vanlig spiller i band som Glutton og Action Fredag. Det største problemet jeg har som publikum i kveld er lyden som kommer ut av høytalerne. Det er vanskelig å skille de ulike instrumentene og vokalen fra hverandre, om det så er å tyde tekstene som synges av vokalist Håkon I, eller å følge melodiene fra gitar og synth som ligger i front i låtene deres, som drukner i lyden fra resten av akkompagnementet. Bass-lyden til Bruland overdøver resten av musikken i flere av låtene som spilles. Mye av skylden for ubalansen ligger jo selvfølgelig i stor grad hos lydmannen, som gjør en utrolig slett jobb for bandet i kveld. Det gjelder heldigvis ikke alle låtene som spilles, og tidvis justeres volumet nogelunde riktig.

Noe bandet bør tenke på, er at musikk fungerer forskjellig på album og i live-sammenheng. Noe som kan fungere bra på plate, fungerer dårlig i konsertsammenheng. De partiene som engasjerer publikum mest i kveld, kuttes av alt for tidlig, og det kunne vært en idé for bandet å utvide visse instrumentalpartier i låtene sine. Helhetlig sett gjør bandet en for dårlig jobb i kveld, og har et stort forbedringspotensial før de stiller som forband til Wobbler i Italia senere denne måneden.

Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*