Newsfeed

Spellemann Live: Fire fremadstormende norske band med energirike konserter.

Foto: Boris Danielsen, takk til heavymetal.no for lån av bilde.

I forbindelse med årets Spellemannspris arrangerer Indie Recordings og Spellemann konsert på Oslos nye konsertscene, Røverstaden på Vika. Det er fire band som spiller i kveld, i fire forskjellige sjangre, for å sette fokus på nye fremadstormende band innen den norske musikkscenen.

Oppvarmingsbandet i dag er Oslo-bandet Halcyon Days. Jeg har tidligere dekket konserter med bandet, men de har nå forandret lydbildet sitt siden debut-albumet .Elevate som ble utgitt i 2014, og har gått fra å spille progressiv metalcore til melodiøs post-hardcore. Jeg slo av en prat med bassist Steffen Johansen og trommeslager Niklas Vestby i forkant av konserten, om hva de hadde gjort de siste årene, og hvor de ønsker å ta musikken sin framover. De forteller at at mye av det de har gjort som bandet fram til nå, har de ordnet med selv, både når det kommer til konserter, og ved innspilling og utgivelse av musikk.

Jeg spør om hvordan miljøet er blant Oslos up-and-coming metal-band, og de forteller at det er en relativt stor gjeng som henger sammen, som spiller i flere band, og som gir hverandre gode råd når det kommer til spillejobber og produksjon av musikk. De slapp nylig en metal-versjon av rap-låta Bængshot som opprinnelig ble framført av Linda Vidala og KingSkurkOne. De sier at den ble laget etter at de hadde bælja en Jägermeister, og forteller at de gjorde det mest på moro og for å disse orginallåta. Jeg hørte så vidt på begge versjoner, og må vel si at det Bængshot er noe av det verste søppelet jeg hørt på lenge, mens metal-versjonen i hvert fall har mye trøkk, der de unngår den tafatte amatørmessige rap’en i orginalsangen.

Bandet fungerer godt som oppvarmingsband, og får en god tone med publikum fra første låt, der de kjører på med up-beat låter. Gruppa har to vokalister, som valser rundt på scenen og er med på å øke energinivået betraktelig med god attitude mot publikum, der de skifter på vokalen seg imellom. De kommer med nytt album senere i år, og forventningene er store til hvordan skiva vil bli tatt imot av fansen.

Neste band opp er Fight the Fight. Jeg har ikke hørt musikken deres før, og får inntrykk av bandet ønsker å spille dødsmetal. Der vokalist Lars Vegas har en typisk dødsmetalvokal, virker det som om resten av bandet har en for dårlig teknikk til å spille i denne sjangeren, noe som kommer tydelig fram når de spiller en coverversjon av Anitras Dans av Edvard Grieg, der de kutter vekk halvparten av kjenningsmelodien i dette stykket. Sånt sett kan musikken de spiller snarere bli kalt dødsrock. Bandet gjør for så vidt en god konsert, med mye energi og attitude, og de har veldig god kontakt med publikum på første rad.

For nostalgikere av den engelske rockescenen på slutten av syttitallet og begynnelsen av åttitallet, bør Blood Command være midt i blinken. Bandet spiller new wave, med elementer fra The Clash, Blondie, tidlig U2 og punk, og klarte å bringe publikum foran scenen i ekstase med rytmesterke låter. Det var litt lav lyd hos vokalist Karina Ljone i de første låtene, og hun måtte nesten skrike for å bli hørt, men så fort volumet ble justert riktig, så gjorde hun en formidabel jobb bak mikrofonen. Bandets antrekk sto godt i stil med musikken de ønsket å formidle, og Ljone kunne minne om en ung Deborah Harry der hun fikk veldig god kontakt med publikum foran scenen. Et live-band som anbefales å sjekke ut, hvis du er fan av tidlig new wave.

Det er ikke mange månedene siden jeg dekket Leprous sist, som jeg anser for å være et av de beste live-bandene på den norske rockescenen i dag, med et gjennomtenkt sceneoppsett, og låter som fungerer veldig godt live. De spiller mest fra sisteskiva si Malina i dag, og låtene sitter som støpt. Helt siden jeg så dem spille for ti publikummere for en god del år siden, har de som varemerket sitt å gi de fremmøtte en opplevelse uansett, og det klarer de også i dag.

Les også: Leprous – Umiddelbar godlyd.

Leprous
Blood Command
Fight the Fight
Halcyon Days

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*