Newsfeed

Lekent mangfold

Foto: Egil Austrheim

I dag har Jan Garbarek sin andre konsert under Oslo Jazzfestival foran et stappfullt publikum på operaen. Med seg har han den indiske perkusjonisten Trilok Gurtu, bassist Yuri Daniel og pianist Rainer Brüninghaus, og gir alle til stede en uforglemmelig konsert.

Jeg syns det er en variert konsert, der kvartetten går i starten utifra det kalde nord, og utforsker verdens musikk. Jeg hører raga, rock, tradisjonell og moderne jazz. Klassiske toner og ragtime om hverandre. Gurtus omfattende rytmeseksjon, med trommesett og tabla i sentrum, gir musikken uante uttrykk, der det blir brukt sirkelkuttet cymbal, diverse håndfulle «ristesaker», og en stålbøtte med vann.

garbarek22

Du ser at musikerne koser seg på scenen, der de lekent understøtter hverandres uttrykk, samtidig som de gir hver og en tid alene. I disse solodelene ligger Brüninghaus mot klassisk og jazz, mens Daniel har mye rytme og teknikk i bassen sin. Garbareks saxofoniske lydbilde er upåklagelig, og han drar fram gamle toner, og blander det inn i nye opplevelser.

Garbarek har alltid vært utforskende ved å dra inn nye musikalske uttrykk fra alle verdens hjørner, og i dag gir han publikum litt av livsvisdommen han har opparbeidet seg gjennom en lang karriere, som har gjort han til den fremste norske musikeren på verdens jazzscene.

Lenker:
Oslo Jazzfestival

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*