Newsfeed

Nostalgi under Oslo Jazzfestival

De andre konsertene jeg får med meg under Oslo Jazzfestival, er Per Husbys Dedication Orchestra, og duoen Attila.

På Victoria tar Per Husby og den nimanns sterke blåserrekka oss med en nostalgisk reise tilbake til «the golden age of jazz», med stadige nikk mot Ellington og hans samtidige. Hubsby var en av de første norske jazzkomponistene jeg hørte på da jeg begynte å høre på jazz, og hans Your Eyes fra plata med samme navn, er en låt jeg husker godt, og en låt han drar fram i dag.

Begynnelsen av konserten er satt av til instrumentale låter, men litt uti kommer vokalist Karin Krog på, og det blir mye mimring, ikke bare for de på scenen, men også blant publikum. Dedication Orchestra har fått navnet sitt, fordi hver av låtene de fremfører er dedikert til forskjellige personer, og en av de første låtene de spiller, er dedikert til det norske jazzikonet Radka Toneff, som gikk bort alt for tidlig. Både bandleder, vokalist og orkester gir mye av seg i dag, og de mottas med åpne armer av det fullsatte lokalet.

På St. Edmund Church i Møllergata står duoen Attila, som spiller, så vidt jeg hører, «storybased» new wave. Jeg hører at dette ikke er helt i min gate, men gir dem noen sanger til å forstå musikken deres bedre. Til trommer og synth, forteller de personlige historier, men vokalen drukner i akustikken fra trommene, så det blir vanskelig å høre hva de synger og snakker om. Jeg kan vel ikke si at jeg så veldig fornøyd over konserten, men de gjør en helt ok jobb, tross den litt dumpe lyden.

Lenker:
Oslo Jazzfestival

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*