Newsfeed

Ultima 2016: Bent Sørensen – 4 årstider

Foto: Ultimafestivalen 2016 / Andreas Turau

På min andre dag under Ultimafestivalen har jeg valgt å dekke Bent Sørensens Fire Årstider, som er en resitasjon av en roman i dagbokform det er satt musikk til, og Jakob kulturkirke er konsertscenen for dagen.

Forestillingen er et samarbeidsprosjekt mellom romanforfatteren Tomas Espedal og komponist Bent Sørensen, hvor man har tatt utdrag av Espedals nye bok, «Året», og satt musikk for underbyggelse. På Midten av gulvet står fire mann, Trond Høvik som fortellerstemmen, med saksofon, akkordeon og kontrabass for å skape stemning til fortellingen.

Av det jeg drar ut av historien, handler det om en jeg-persons følelsesmessige kvaler fra hans tidligere kjæreste bryter opp med han, til han finner ny kjærlighet. Det er realisme og hverdagsliv, urbanisert bakgatepoesi. Med mye negativitet og depressjon i første halvdel, der vårassosiasjoner kræsjer med melankolien. Mens det er en gledesløs gjenfødelse når jeg-personen i andre halvdel finner en ny kvinne å dele livet sitt med.

Musikken sier meg ikke så veldig mye, utover å bygge under resitasjonen, men fungerer helt greit i denne settingen, og trekkspill er ikke noe jeg sier nei takk til. Jeg synes forestillingen og historien som fortelles er helt ok, men ikke noe jeg kommer til å oppsøke på egenhånd i etterkant.

Lenker:
Ultima
Om Tomas Espedal
Om Bent Sørensen

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*