Newsfeed

Ultima 2016: Beethovens Niende

Til en avveksling fra de særere konsertopplevelsene under Ultima Festivalen, overværer jeg i dag Oslo Filharmoniske Orkester framføre Ludwig van Beethovens niende symfoni, som også avslutter orkesterets konsertserie som har tatt for seg alle hans symfonier denne sesongen.

Dette er et stykke musikkhistorie som alle bør ha kjennskap til, og er nok min favoritt av de symfoniene han skrev. Lyrikken i siste del, Ode Til Gleden, skrevet av Friedrich Schiller i 1785, blir sett på som bekreftelse av universelt brorskap og politiske organisasjoner, og melodien blir brukt av Europarådet og Eu under omtalen Europahymnen.

Det er egentlig lite å si om oppsettingen, utover at timen den varer glir alt for fort av sted, og selv om jeg ikke hører på Beethoven alt for ofte, så er det alltid en glede å la seg omfavne av tonene fra dette musikalske geniet.

Lenker:
Ultima

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*