Newsfeed

Høstsabbat 2016

Foto: Pål Bellis

Årets Høstsabbat kræsjer med Ultimafestivalen, men jeg får allikevel med meg den første av de to dagene den varer. Festivalen som startet opp i 2013, fokuserer på den tyngre siden av rocken og den softere siden av metal, med stilarter som doom, stoner og prog rock, ved å både bringe nye unge band frem i lyset og å ta inn ukjente veteraner.

Jeg dekket festivalen i fjor da den ble holdt på Betong, og synes det var mange gode band som spilte der. Jeg ankommer i dag litt etter at progrockerne i Wobbler har avsluttet sitt sett, et band jeg overvar en glohet sommerdag tidligere i år, da de holdt konsert i det svette kjellerlokalet under Revolver. Av bandene jeg får med meg, gjør det franske doom og svartnede sludgebandet Cult of Occult, og «jentebandet» Maida Vale, som spilte sekstitalls psychrock i samme stil som Janis Joplin, greie konserter.

hostsabbat1

Det bandet som setter størst og minst inntrykk, er engelske Bong, som serverer ren lyd ut av høytalerne fra gitaren, med noe trommer og bass tilsatt her og der, med bassisten som resiterer en tekst på latin iløpet av settet. Stort mer er det ikke å si om verken musikken eller forestillingen bandet gir.

Det var mye folk den dagen jeg var der, og langt flere enn i fjor, så man får håpe at sjangermixen av band arrangørene bak Høstsabbat tar inn, kan få inn flere publikummere ved senere års tilsetninger, for årets arrangement hadde klar suksess.

Lenker:
Høstsabbat

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*