Newsfeed

Massive Destruction 2016

Foto: Arash Taheri

For sjette året arrangeres minifestivalen Massive Destruction på Union Scene Drammen. Jeg har ikke vært i byen på tiår, så det blir mitt første besøk på konsertlokalet, som har rykte på seg til å dra inn store metalnavn. Arrangementet var i to dager, med fri alder og inngang på fredagen, mens dagen jeg er der, har betydelig høyere alkoholinntak.

På fredagen spiller Afflicted Creation, et band jeg har dekket et par ganger tidligere, som spiller teknisk dødsmetall. I tillegg spiller det progressive thrashrock bandet Vorbid, og groove metalbandet Frostbitt. På lørdagen er det første bandet jeg får med meg Tombstones som spiller stoner rock, og gjør en helt grei konsert. Det er få av bandene i kveld jeg har noe særlig forhold til, men headliner Keep of Kalessin hørte jeg en del på før de ødela det til for seg selv med opptreden på mgp.

Konsertene holdes på to scener i kulturbygget. Scenen på gatenivå er åpen og stor høyde til taket, mens scenen i andre etasje foregår i et lite rom med lav takhøyde, så det er betydelig forskjell på konsertene som holdes. Det er hard rock og stoner bandene som best utnytter kompaktheten oppe, mens dødsmetalbandet Blood Red Throne som spiller nede fyller lokalet med pur brutalitet. De fleste bandene som jeg hører på i kveld er stort sett musikk jeg ikke har hørt før live, men jeg synes alle som spiller gjør mye ut av settene sine, og det er godt å se at metalscenen i Drammen klarer å dra inn såpass mye folk.

Lenker:
Massive Destruction

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*