Newsfeed

Rock the Boat 2016

Foto: Arash Taheri

I to dager over Skagerak, er jeg blitt invitert med for å dekke hard rock- og metalfestivalen Rock The Boat, som så sin første tur allerede tilbake i 1991. Med noen års pause ble turen igjen arrangert i fjor, med årets utgave som skilter med navn som Evergrey, Mercenary og The Carburetors.

Allerede i avgangshallen blir de reisende møtt av musikk fra trioen Onkel Stewart som spiller coverlåter fra hardrock band. Gjennom hele arrangementet er det quiz og forskjellige ting som skjer rundt på båten, og alkoholpromillen blant gjestene er allerede merkbar når The Carburetors kommer på som første band. De spiller tøff, rotnorsk rock n’ roll, og gutta gir gass fra første tone. Det er først og fremst sceneopptredenen som gjør konserten deres for min del, og de hauser opp publikumet der gitaristen med kabelløs gitar streder rundt hele lokalet mens han spiller.

mercenary2

Det bandet jeg først og fremst så frem til er danske Mercenary, som jeg har vært fan av siden midten av 2000-tallet, og deres «11 Dreams» og «The Hour That Remains». Det begynner å bli en del år siden deres forrige utgivelse, «Through Our Darkest Days», hvor bandet igjen viste hvorfor de er med på å sette dansk prog metal i høysetet i prog power segmentet, sammen med Anubis Gate.

Konserten deres i dag preges av dårlig lyd, spesielt fra gitarene, og med en så gitarsolo-orientert musikk som bandet spiller, føles det som om mye av musikken deres ikke kommer gjennom. Vokalisten gjør en god, men kanskje ikke overbevisende jobb, så settet deres, selv om de spiller mange av godsangene deres, ikke kommer opp på det nivået jeg ønsker. Noe som er synd, siden det er første gangen jeg ser bandet live.

evergreyaku1

Hovedband for arrangementet er svenske Evergrey, som kom med skiva «The Storm Within» tidligere i år. Jeg har et heller ambivalent forhold til bandet. De har noen veldig gode sanger, blant annet hit’en deres, A Touch of Blessing, fra «The Inner Circle» skiva deres fra 2004, som de avslutter settet sitt med. Bandet gjør en god konsert, lyden er mye bedre enn den Mercenary hadde, i tillegg holder de en akustisk konsert dagen etter, til stor fornøyelse fra publikum.

På andre dagen får jeg ikke med meg noen hele konserter utover Evergrey sin, men tar en titt på Divided Multitude, som jeg dekket noen uker tidligere, da de spilte på en minifestival på Bellevilles i Oslo. Jeg syns arrangementet er velholdt, med mye som skjer hele tiden, og er helt klart en tur som er å anbefales for hard rock og metal fans, så får man håpe at ved neste års «seilas» tar inn tilsvarende gode band.

Lenker:
Rock The Boat

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*