Newsfeed

Progkjeller nummer 5

Foto: Øivind Svendsen

Den første progkjelleren etter sommeren starter med de to artistene Andreas Lanesfjord og Ståle Langhelle. Det er godt med oppmøte denne onsdagskvelden i kjelleren på Maksitaksi, og før de to konsertene begynner, blir det spilt sær jazzrock over høytalerne.

Begge konsertene i dag er relativt korte, og varer i omtrent halvtimen hver. Lanesfjord tar det meste av inspirasjonen sin fra Nick Drake, der han stiller alene med gitaren sin. I motsetning til de følelsesmessige kreasjonene Drake lagde, er det lite følelser i låtene som spilles i kveld, og på mange måter føles det som om det er utvaskede plagiater som spilles, og Lanesfjord er ikke en artist jeg nødvendigvis ville fulgt videre. Da må han i så fall utvikle sitt eget uttrykk, og tørre bringe fram sine innerste følelser i låtene han lager.

Ståle Langhelle er en keyboardist som har fått med seg en gjeng gjestemusikere til å backe opp låtene sine, blant annet arrangør Ola Mile Bruland på bass, som også er medlem av Action Fredag og Glutton, som nylig ga ut ep’en «Steg». Selv om det er instrumental jazzrock som spilles, syns jeg de befinner seg nærmere den rene jazztradisjonen enn rocken, og låtene mangler tøffheten man ofte finner i jazzrock. Lydbildet blir for flatt for min smak, men kunne gjerne opplevd han igjen, hvis han toner ned jazzen, og heller bringer inn innflytelse som kan gjøre musikken hans mer spennende enn det den oppleves som i kveld.

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*