Newsfeed

Vola, Katatonia & Agent Fresco

Foto: Øivind Svendsen

I kveld får Oslo besøk av band fra våre nordiske naboland, da svenske Katatonia stiller på John Dee sammen med islandske Agent Fresco og danske Vola. På menyen i dag står ikke overraskende prog rock, selv om bandene ofte tipper tærne sine i metalsjangern gjennom settene sine.

Det bandet jeg først og fremst kommer for å se er Vola. De imponerte meg med debuten de kom med i fjor, «Inmazes», som vi i Permafrost redaksjonen premierte til beste internasjonale debutalbum. De spiller kun fra denne i kveld, og jeg syns de klarer å videreformidle lyden fra skiva til scenen på en veldig god måte, selv om favorittsangen min fra albumet, Your Mind Is A Helpless Dreamer, med sine intrikate rytmeskift, høres noe forvirrende ut. De klarer å treffe hovedrymte- og melodiskiftene godt, men det er noe ved fremføringen deres som får låta til høres «skjeiv» ut, uten at jeg helt klarer å sette fingeren min på hva det er. Alt i alt gjennomfører de et veldig godt sett, så får man håpe at de fikk fler fans for den gode prog metalen sin.

Agent Fresco fikk mye god omtale for den siste utgivelsen de ga ut i fjor, «Destrier», uten at jeg nødvendigvis hørte mye på den, men i kveld synes jeg de leverer en god konsert, og vokalist Arnór Dan får publikum med seg på en god måte, før hovedband Katatonia kommer på. Katatonia kom med skiva «The Fall of Hearts» i mai, og til et utsolgt John Dee framfører de musikk jeg ville omtalt som Opeth-light/goth infisert prog rock. Svenskene, som har holdt det gående siden 1987, og har tjueto utgivelser bak seg, blir i kveld noe stillestående på scenen, og gjør veldig lite ut av seg. Konserten deres er helt ok, men det er ikke nødvendigvis et band jeg kommer til sjekke videre ut, basert på opptredenen deres i kveld.

Lenker:
Vola
Katatonia
Agent Fresco

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*