Newsfeed

Multikulturelt mangfold.

Å si at Steve Hackett er lat musiker er en stor vits! Den tidligere Genesis musikeren er svært produktiv, og 24 mars kommer hans skive nummer 30 som soloartist. Den skiva er døpt «The Night Siren». Som tittelen indikerer er det en advarsel om en verden på avveier med strid, splittelse, korrupsjon, overbefolkning og forurensning. Den nye skiva viser om mulig Hackett sine formidable evner som gitarist og låtskriver enda klarere enn noen gang. Han har også fått med seg diverse gjestemusikere fra mange land for å feire det multikulturelle aspekt samt et fokus på samhold over landegrensene. Blant annet er det med musikere fra både Palestina og Israel som aktivt har støttet kampanjen for å bringe de stridene partene sammen i fred og fordragelighet.

I tillegg til vokalistene Kobi og Mira fra Israel og Palestina er også den velkjente trommeslageren Nick D`Virgilio fra USA med. Malik Mansurov fra Aserbajdsjan spiller på tar som er en persisk langhalset gitar. Gulli Breim fra Mezzoforte og Island tar seg av trommer og perkusjon. I tillegg er de velkjente musikerne som har vært med på flere av Hackett skiver atter en gang med. Roger King, Nad Sylvan, Gary O’Toole, Rob Townsend og Amanda Lehmann.  Andre «nye» musikere i Hackett konteksten er Christine Townsend (fiolin og bratsj), Dick Driver (dobbelbass) og Troy Donockley (Celtic Uilleann).

«The Night Siren» har flust med etnisk og eksotisk instrumentering. På menyen finnes blant annet peruviansk Charango, Celtic Uilleann pipes, indisk sitar, oud fra Midtøsten osv. Steve Hackett har venner fra over hele verden, og hvor han enn er så har han et godt øye til det vakre og viktige aspekt med multikulturelle forskjeller. Hackett er overbevist om at verden trenger mer empati og samhold for å ikke gå til grunne. Hans bidrag i så måte går på å forene instrumenter, musikere, og en rekke musikalske lyder og sangere fra ulike deler av verden. Det konseptet er både en utvikling av hans eklektiske tilnærming til musikk og viser hvordan folk kan bringes sammen, selv fra krigsherjede områder.

«Bird`s eye view»

Om sitt siste opus sier Hackett, «This latest waxing represents a bird’s eye view of the world of a musical migrant ignoring borders and celebrating our common ancestry with a unity of spirit, featuring musicians, singers and instruments from all over the world.  From territorial frontiers to walled-up gateways, boundaries often hold back the tide.  But while the night siren wails, music breaches all defences. To quote Plato, ‘When the music changes, the walls of the city shake’».

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Hackett snakker. | Permafrost.today

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*