Newsfeed

Colouring Rainbows: Genre-bending

Colouring Rainbows – Moments

Darmstadt in Germany is known for a famous music academy, besides a rich cultural life. Now the city has developed a relatively new music artist, Colouring Rainbowes. The music is somewhere between spherical vocals, ambient soundscapes and modern metal with elements of post rock and often a experimental approach. The new album Moments is released now and can be heard at Bandcamp

Colouring Rainbows started as an acoustic piano cover project has turned into a genre-bending experimental one-woman rock outfit. Over the years, the music has taken on various forms, ranging from post-rock through progressive metal to ambient sounds. Influences include bands and artists like Rosetta, Bjork, Bonobo, Jakub Zytecki, Jacob Collier, The Contortionist.

Jess is a singer first, but also plays the piano, guitar, bass and violin and weaves multilayered soundscapes. In 2010 and 2011, the songs were composed with live looping and Colouring Rainbows played some local shows in southern Germany. Ever since, Jess has been looking for the perfect form to take her music to the stage and has played some unplugged sets with acoustic versions of Colouring Rainbows songs.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*