Newsfeed

Ifsounds: 5 of 3488 inhabitants

Ifsounds – An Gorta Mór

Five tunes is what the progressive band Ifsounds deliver on their new album An Gorta Mór, and the title track is an epic duration for over 22 minutes. Ifsounds is based in the town Petacciato in the southern part of Italy. Petaccito is a small municipality of Molise coast which has no more than 3488 inhabitants, is situated on a green hill at 225 m. 5 of the 3488 plays in the band Ifsounds, 0,14 % thus. Fabio De Libertis – bass guitar, Runal – lead vocals, Dario Lastella – guitars and vocals, Claudio Lapenna – keyboards and vocals, Lino Mesina – drums. The band have excisted since 1993.

The ifsounds project brings together the talents of a group of musicians, all very different from each other, whose idea is to create a sound that is able to express an emotion, to describe a state of mind, to recount a story, to make a journey into the realms of inner consciousness. ifsounds are the images of their dreams and their nightmares. Music is just the shape they give to their stories, their hopes and of their fears.

The aim of ifsounds is to reproduce not only the world around them, but above all the world inside them, because each of them is the author of their own reality and their own existence. The band started its activity in 1993 playing covers (from Pink Floyd, Queen, Police, etc.) and some new composition. An Gorta Mór it’s the 6th album from Ifsounds and featuring many guests during the recordings. One of them, the keyboard player Lino Giugliano, joins the band for live exibitions.  An Gorta Mór means The Great Famine translated from old Irish to English as far as I can understand.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6691 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*