Newsfeed

The Moor: From the gondola town

The Moor - Jupiter’s Immigrants

Venice is best known for its gondolas, canals and architecture. Less well known is that the city has a blistering music environment, and the band The Moor is one of the more exciting bands from the city. The Moor were formed in the summer of 2009 by vocalist/guitarist Enrico Longhin and guitarist Davide Carraro (both ex-members of Bleed In Vain). Since their inception, The Moor has consistently incorporated sounds from prog rock, metal, death metal (for the guitars parts), seventies and alternative influences into their compositions making for a very compelling end product, yet all the time with a metal outlook.

The first album Year Of The Hunger came in 2013 with master producer Jens Bogren (Devin Townsend, Amon Amarth, Katatonia…). Both the choice of producer and the music spoke of a talented and ambitious band. After a sabbatical, in winter 2017 the band releases the new single with a brand new videoclip, the song is Lead The Differenc’, and it’s the first track extracted from Jupiter’s Immigrants the new album that recently was released.

Jupiter’s Immigrants features very special guest and endorsements from artists like Mikael Stanne (Dark Tranquillity) and Niklas Isfeldt (Dream Evil), while the band renewed the collaboration with the producer Fredrik Nordström for the mixing and mastering sessions.

Vocalist/guitarist Enrico Longhin comments on the new album, «Jupiter’s Immigrants came after a sabbatical period for the band, it is a completely new journey for the whole band. The album was mainly composed in just two months, I trashed all the rough ideas I had before that, then focused in what was resonating inside me in that period of my life. After all the songs and riffs were written, Andrea Livieri joined the band as new guitarist and among all the good feelings we always had, his contribution was really strong; almost every song in the album was rearranged and brought up to a next level».

Fans of Opeth, Mastodon, Dark Tranquillity, In Flames, Metallica and Faith No More would probably enjoy Jupiter’s Immigrants?

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6730 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*