Newsfeed

Ellesmere: Breathtaking chords 

Ellesmere - Ellesmere II - From Sea And Beyond

Ellesmere is the project of Roberto Vitelli, bass and guitar player of Tapobran. The new album Ellesmere II – From Sea And Beyond have a lot of talented musicians. The previous work from Ellesmere was dominated by flute and acoustic guitars. On the new album there is significantly more variety, much more energy and subtlety.

On the softer part there are some similarity with Yes, but the harder parts there are hints of King Crimson. Actually a quote from the Red in the second track. Ellesmere II – From Sea And Beyond offer some breathtaking chord changing sequences, some jazz prog and not at least much melodic symphonic fronted by many sort of keys. In addition there are some fascinating and refreshingly gloomy moods.

The front man in the band Roberto Vitelli plays numerous instruments on the album. Rickenbacker 4003 Jetglo Bass, Fender Geddy Lee Jazz Bass, Taurus Moog I, Gibson Gold Top Guitar, Mellotron M400, Minimoog Model D, Prophet 5, Moog Voyager, Yamaha DX7 II, Kurzweil K2500, Roland JV 1080, Yamaha TX 81Z

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*