Newsfeed

Tragodia: 4 and 4

Tragodia – Before The Fall

In four days the Italian band will release their fourth album Before The Fall. After three critical-acclaimed albums there are lots of expectation to the new album. This fourth effort outline the prog metal and groove metal sound with heavy melodic guitars and granitic lines of drums and bass going through breathtaking moments of epic sounds which emphasizes the powerful melodies of the voice. The album is a snapshot of experience, told in 10 tracks.

In 1996 in Brescia in the industrialized Northern Italy it was the perfect place for Tragodia to be born and for their music to start being shaped. Years have passed since then. Years of truly dedicated and facing several line-up changes, Tragodia released their first album The Promethean Legacy in 2007. After gigging here and there (even in Greece and Norway!), the band released its sophomore album Theomachy in 2012. The year after Tragodia 3rd album Mythmaker is reelsed. Mastered at Sterling Sound by UE Nastasi, Mythmaker sees the band engage in new musical domains and surely marks a step forward from where Tragodia left with their previous effort. A Cry Among The Stars (videoclip) from the album Mythmaker,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*