Newsfeed

Perpetual Fate: With wide synthesized-electronic touch

Perpetual Fate - Cordis

Perpetual Fate shared the first video clip for their brand new single Smothered taken from the upcoming album Cordis out on December 7th on Revalve Records.

Perpetual Fate is an alternative melodic metal project based in Padua and born in 2015. The band original sound was largely relatable to a more heavy metal influence that later stated to transform itself into a more modern and melodic style as time went by. In 2016 the band released their first single Rainfall.

https://www.youtube.com/watch?v=jkiysOljiv0

Two years ago the two very proficient musicians Maria Grazia Zancopè and Marco Andreetto entered Perpetual Fate, and the band was very strengthen and started developing new songs. Last year the band starting their first live experiences as an opening act for well-known Italian metal bands like Eternal Idol, Overtures and Secret Sphere. That resulted that Perpetual Fate`s music was known outside the usual places and meeting new people.

The Italians then released their first EP named Secret which included 4 new songs and their before mentioned single Rainfall as bonus track. By the end of the year the band parted ways with guitar player Zaccaria Saidi wich was later replaced by Massimiliano Pistore, member of Overtures. Early this year Perpetual Fate decided to record their first LP titled Cordis as before mentioned. Cordis have a younger and American-inspired sound with a lively mix of melodies, riff and solos under modern drumming patterns and a wide synthesized-electronic touch.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*