Newsfeed

Veil Of Conspiracy: Schizofrenia, depression and sorrow

Veil Of Conspiracy - Me, Us And Them

Rome has fostered much wonderful culture through its rich history. The band Veil of Conspiracy is one of the exciting music acts from that city, and offers a very good album with Me, Us And Them out February 8th. The song Mine Forever is the first official lyric video. 

The main theme of Me, Us And Them is the mental illness in his darkest and most evil expressions. Schizofrenia, depression, sorrow and desperation howl through obscure riffs and moaning arpeggios, powerful rhythm sections and a union of dramatic clean and desperate screaming vocals, even recalling the ’70s prog rock experience.

Veil Of Conspiracy was formed in 2016, and the band has gone through different musical phases to reach a more mature and defined sound , composing songs increasingly influenced by an obscure but at the same time elegant and refined mood. Inspired by big names like Katatonia, Opeth, Nevermore and Soen. Veil of Conspiracy is a unique musical reality in the Italian metal scene, merging the Nordic power of the guitars with the attention to the melody and a progressive elegance, without neglecting the importance of the lyrics.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*