Newsfeed

Carved: On boundaries of prog, heavy and folk

Carved - Thanatos

After two critical-acclaimed albums, Carved are releasing their third imposing new album Thanatos that was released on February 15th via Revalve Records. Thanatos is a musical experience that embraces different styles, crossing the melodic symphonic death metal with a powerful and understandable growl vocals until clean vocals incursions that digress the boundaries of prog, heavy and folk metal giving a touch of epic sound. The song The Gulf featuring Gabriele Gozzi,

The album has been recorded, mixed and mastered by Simone Mularoni at Domination Studios, and sees the participation of numerous guests: Federico Mecozzi – Violin and Viola Marco Mantovani – Piano.Very Special Guest: Simone Mularoni – Guitar Drunk Battle Solo in Skal. Voices of Thanatos on the album tracks: Claudio Coassin in Octopus, Michele Guaitoli In Rain Servant, Roberto Tiranti in La Ballata Degli Impiccati, Marco Pastorino in The Time Traveller, Gabriele Gozzi in The Gulf, Sara Squadrani in Come With Me, Anna Giusto in Elsie (Afterlife Suite).

It was the year 2007 when the Apuan quintet started to carve first plates of memory, drop by drop, step by step, forging his road to a paved path of labors and emotions, leading them to share important stages with best Italian bands: Destrage, Necrodeath, Schizo, Vexed, Bejelit, Story Of Jade, and many more, until 2010, when they gave birth the first self-titled EP, and the European tour supporting Necrodeath, in their 25° years of career celebrated tour. The song Come With Me feauring Sara Squadrani,

A long series of passing the torch travels down this road til 2013 and the release of the first full-length Dies Irae, from the famous Finnish mastering studios Chartmakers Studio (Volbeat, Rammstein, Apocalyptica), and under the brilliant leadership of Bakerteam Records.Dies Irae entered in the main channels of distribution, and it has been welcomed by critics, web zines, fanzines and radios with great enthusiasm.

And now it’s time to spread the story, now it’s time to carve new memories with Thantos!

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*