Newsfeed

M.I.GOD.: Total facelift

M.I.GOD. - Specters On Parade

Many band is doing cover version of other artist songs, but when a metal band choose songs from a electro pop artist it`s a very surprisingly. As a bonus track on their new album Specters On Parade features the band’s very own interpretation of the song I Feed You My Love by the Norwegian electro pop artist Margaret Berger who came in fourth place at the Eurovision Song Contest in 2013.

With their album Floor 29 from 2012 the so called sophisticated metal band M.I.GOD. from Nuremberg reaped outstanding press reviews as well as inspiring comments by well-known artists like Lzzy Hale, Halestorm, Jürgen Plangger, Eisebrecher E or Ross Thompson / Van Canto resulting in special attention and various shows played with big names (i. a. Rage, Blind Guardian, Iced Earth). Following a highly acclaimed support show for the power metal icons Brainstorm in 2013, M.I.GOD. planed to focus wholeheartedly on the songwriting process for the next album. They did not know that fate dealt them several nasty blows which led to an extended absence from the stage for five years. The track The Solitary Ghost, 

However, those difficult times were used in a creative way to give the band a total facelift. In 2018, the former quartet has transformed into a sextet bursting with vigour and energy. With unprecedented hardness, brute and much technically sophisticated, M.I.GOD. perfectly meet the zeitgeist with their special sound made of catchy melodies and power metal as well as with the highly recognizable, charismatic vocals, and now with the first of two albums which are conceptually connected with each other. The track The Solitary Ghost,

Specters On Parade is a narrative as well as musical drama, thriller, horror and mystery story. Spread out over 13 tracks plus seven intro scenes, a concept album of an epic sound scale, profound content and high emotionality has been created over the last five years.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*