Newsfeed

6th Counted Murder: Complete freedom

6th Counted Murder -  Individuals

Individual is the title of the brand new 6th Counted Murder studio effort. The sound is pure 6th Counted Murder, while at the same taking cues from classic heavy, thrash, and death metal, with some progressive tunes as well. It’s a concept album based on real stories adapted as the adventures of a lone and psychopathic serial killer.

Here’s the story in the band’s own words; «A Berserk, an anti-hero who lives his life moving in and out of the flashbacks of his disturbed mind. The Individual born drags himself into a state of a Near-Death Experience. Raised to Cloud Nine and diverted from drugs, his world will be revealed no less than an Apocalypse In Human Features. His Syncopated introspective folly will sweat into the Scent Of Despair, which will result in a Brutal Engaged Abuse with psychological and physical violence. She, the preferred victim, will inevitably manipulate him mentally to the induction of suicide, because all that surrounds him is nothing but a House Of Lies». The song Scent Of Dispair

Individual features ten tracks that combine aggression and technique, where each member of 6th Counted Murder had the complete freedom to participate in the writing and arranging process, thus creating a unique metal style. All the songs were recorded in the band’s exclusive headquarters, the Basement Studios, and produced at Domination Studios the mix and mastering entrusted to Simone Mularoni. So turn up the volume, and surrender yourself to the next murder. The band’s aim is to fix through time our dreams and passion for music and metal, feeling free to express what they like most.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6843 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*