Newsfeed

Eris Pluvia: Culture: Culture caretakers

Eris Pluvia - Tales From Another Time

Genoa is declared by the EU as the Capital of Culture of the Union in 2004 along with the French city of Lille. The band Eris Pluvia is from Genoa and contributes a lot with their music to maintain the culture.Tales From Another Time is their new record and their forth. Genesis and Pink Floyd are the absolutely main inspiration sources. The track La Chanson De Jeanne,

Eris Pluvia makes classic symphonic rock with good you influence folk and pastorals. This band combines prog with an array of acoustic instruments such as, flute, soprano sax, acoustic guitar and violin and the result is music with a very Baroque and folk sound. The music is supposedly quite strongly reminiscent of Camel and Rousseau, which would put it squarely in the melodic, symphonic, progressive rock camp. The vocals are in English. The track When Loves Die, 

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7176 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*