Newsfeed

Schattenfall: From home of the brooks!

Schattenfall - Melancholie Des Seins

Several Neolithic stone cists are the earliest traces of humans in the area around the three brooks, Kollenbach, Lippbach and Siechenbach. Because of these three brooks, the town was eventually named Bekehem or later Beckum, meaning home upon the brooks. The atmospheric/ depressive black metal band Schattenfall is based in Beckum, Germany. In addition the band including musicians from Ukraine and Austria.

Schattenfall are back with their 2nd full length, Melancholie Des Seins. The album is a nice continuation and progression from their good debut Schatten In Schwarz. It seems as though there is a step up in every department on their latest offering, everything dialed up a notch creating an even more unique and intoxicating atmosphere. Schatten In Schwarz made a Metal Injection’s writer pick for Top Metal Albums of 2018. The new album comes on digital platforms and on Cassette and the marketing is from Redefining Darkness Records.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*