Newsfeed

Mt. Amber: Prog from Berlin

Mt. Amber – Another Moon

Mt. Amber is a Berlin based band playing modern progressive rock. The band was founded in 2015 by Philipp Nespital (drums, keyboards and vocals), Alexandra Praet (bass and vocals) and Christopher Zitterbart (guita and vocals). After collaborating in other music projects, such as the prog rock Treehouse Scenery with their debut EP Cocoonm(2013), the three musicians decided to sharpen their distinctive sound by founding Mt. Amber. In winter 2017/2018 the band entered the studio to record their debut album Another Moon with release date: April 5th. Since early 2018 Mt. Amber is completed by keyboarder Josip Duvnjak. The track My Lovely Monster,

Mr. Amber play prog with some pop sensibilities and lots of melody and harmony from the three singers. The drumming is very good and technical and the guitar and keys is nice and works very well together. Philipp Nespital is a former sound designer, and Another Moon is a well-produced album with many subtle details and the instruments often shines. The track All We Are,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*