Newsfeed

Protean Circus: With legends of Breton cycle

Protean Circus – Rhymes In The Voice Of River

From The Eternal City Roma comes the band Protean Circus, and they are a progressive rock band formed in 2016, composed by Daniele Imperioli on vocals, Marco Cutini and Lorenzo Zanelli on guitars, Andrea Piacentini on keyboards, Simone Todini on bass and Luca Cutini on drums. The genre of the band ranges from sweeter pop to classic rock up to hints of metal, with interesting progressive nuances. The title track Rhymes In The Voice Of River,

Their first album Rhymes In The Voice Of River is a concept album inspired by the legends of the Breton cycle, with sounds that are very similar to those of traditional Celtic music. However, the main purpose of the band is to experiment with different genres and create new mixes, without labeling. The tracks Ancient Rhyme and A Mild Immortal Nymph Of River,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*