Newsfeed

Alberto Rigoni: Never stops being creative

Alberto Rigoni – Prog Injection

Italian visionary Alberto Rigoni is a dedicated composer and addicted to bass guitar, and he never stops being creative. He play bass in the metal band Bad As and the Britalian poprock band The Italians. Rigoni technically accomplished and equally soulful string virtuoso gains rapidly audience in the international music scene for inventive and atmospheric genre-crossing compositions. His last offering is the album Prog Injection. The track Mad 333 featuring Mattias IA Eklundh, 

Rigoni play heavy instrumental progressive soundscapes comprehensible to wide varieties of listeners. The line-up, Alberto Rigoni on bass and Chapman Stick 10 string, Alessandroni Bertoni on keyboards and Thomas Lang on drums. Rigoni was also a member of the progressive band Twinspirits, which released three albums.

Great musicians like Gavin Harrison and Kevin Moore have joined Alberto Rigoni`s solo project, and Rigoni is also co-producer of the Vivaldi Metal project and bassist of Kim Bingham. The Prog Injection is the eight solo album from Rigoni and shows the refined art of the Italian close to perfection.

Jeff Hughell, bassist in Six Feet Under, is featured in the fourth song Death Stick as a special guest.

Established drummer Thomas Lang shows his extensive skills on the kit. He is also well known for his collaboration with music greats such as Peter Gabriel, Paul Gilbert, Glenn Hughes etc. Alessandro Bertoni provides many atmospheric moments on the keys. Listeners already know his enormously multi-faceted art by participating at musicians like Ric Fierabracci, Craig Blundell and Brett Garsed.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*