Newsfeed

Degrees Of Truth: Majestic orchestrations and instruments from all around the world

Degrees of Truth – Time Travel Artifact

The town Varese has several times been a target for a leg during the Giro d’Italia. Varese is also the hometown of the band Degrees Of Truth and they have recently released their second album Time Travel Artifact. The new album features majestic orchestrations embracing instruments from all around the world entwined with the powerful guitar riffs written by the latest entry in the band, Andrea Andrea Noah Boma Boccarusso, where the music is just the perfect background for the very nice vocals of Claudia Nora Pezzotta. Time Travel Artifact is a further development and upgrade of the music on the debut album Reins Of Life. The track Long Way, Silk Road,

Time Travel Artifact has been produced by Gianluca Parnisari, recorded and mixed by Gianluca Guidetti and Oscar Mapelli at Accademia Del Suono in Milan, and mastered by Diego Cattaneo. The cover artwork, once again, was created by Gustavo Sazes. The track The Void Within,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*