Newsfeed

Abigorum: Black and grey side of the evil

Abigorum - Exaltatus Mechanism

Abigorum is black/doom metal/ambient project from Russia/Germany, formed in April 2012. The new Abigorum album Exaltatus Mechanism tells the story of the fascination of the black and grey side of evil, the ridicule of vices and hatred for people who are accustomed to a normal life and do not understand that everything around them is just an illusion, and that they are slaves. The track Grau Und Schwartz,

Abigorum is probably for fans of band as Blut Aus Nord, Spektr, Abigor, Satyricon and Nortt. Abigorum began as the solo project of Russian musician Aleksey Korolyov, who is also the owner of Satanath Records. Operating on his own, and drawing upon traditions of doom, black metal, and dark ambient music, he recorded a sequence of releases that included a collaboration with Cryostasium (2016’s Unholy Ghost Liturgy) and a split with Striborg (2018’s Spectral Shadows). Since then he has expanded the line-up of Abigorum with the addition of two German musicians, guitarist/vocalist Tino Thiele (from Wulfgar and Metamorph) and bassist Sandra Batsch, and together they have completed the debut album named Exaltatus Mechanism. The track Krieg,

Simplicity is the hallmark of the ingredients! The crack and boom of a plodding drum rhythm, the cycling of long moaning chords, the spectral wailing of the lead guitar; a whispering wind of ambient sound. Occasional distorted, echoing sounds of monstrous roars, lacerating shrieks, and deep spoken words. Simple though the ingredients may be, they combine to create a sepulchral anthem of preternatural dread and mortal hopelessness. And as the spare, calamitous melody continues its cycle, it becomes increasingly hypnotic even as it sends shivers down the spine. The music seems like the beckoning of skeletal hands, inviting us toward our eternal home of oblivion. The track Maskenball,

The lyrics are all in German, and the mostly slower tempos fall squarely within the doom camp. That being said, there’s still plenty of harshness in the percussion, and those slower tempos add a decidedly sinister element to the song’s atmosphere never used by Abigorum before.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*