Newsfeed

Gôr Mörgûl: Lyric from Hebrew Bible

Gôr Mörgûl - Elohim

Gôr is the Welsh word for choir, and Gôr Mörgûl is a Italian band that plays blackned death metal. Mörgûl is Icelandic word that means many. Consequently the band is Choir Many?! No thats wrong, Gor Morgul comes from The Lord Of The Ring, it means black magic.  Gôr Mörgûl was born in Villacidro, Sardinia, in 2007. Through the years the band have released two albums (In the Sign of Blackness in 2010 and Heresy in 2015 via Satanath Records & Death Portal Studio, and in addition an EP Ruins On The Icons Of God in 2013. The new album Elohim is born after few years of work on the songs. Lyrics are mostly in English, Ancient Greek and Latin. Everything is about Elohim’s myth. Fast riffs and blast beat up to 260bpm put the album into a great obscure atmosphere. The title track Elohim,

Lyrically it’s about often about corruption within people’s hearts and souls. Elohim is the result of four years intensive study of arcane Mediterranean and Middle Eastern rituals. The bands trademark is blistering aggression is still abundantly present. Guitarist Zukk using the Phrygian dominant or Persian scales more often in his riffs. The album title Elohim refer to the Hebrew Bible. Elohim is Hebrew: Aֱlֹhִim is an ancient Hebrew word which in the Hebrew Bible refers to gods. It is one of many names or titles for God in the Hebrew Bible, thus affecting both Judaism and Christianity. The track Extinction,

The track Lamaštu,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6850 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*