Newsfeed

Abythic: Four different vocalists

Abythic - Conjuring The Obscure

The German band Abythic from Nordrhein-Westfalen delivers venomous old-school death metal. They have just revealed the artwork, track list and the single Shrouded In Perpetual Darkness, which is the first advance from their upcoming sophomore album Conjuring The Obscure, set to be released through Xtreem Music on September 11th in CD & 12″LP.

Abythic emerged in 2015, the same year they released their first EP A Full Negation Of Existence, followed by their debut full-length Beneath Ancient Portals in 2018 through Blood Harvest Records. Conjuring The Obscure is a conceptual work of dark and heavy death metal, divided into four chapters, where the vocal parts are shared between four different vocalists and where stylistically they go from the heaviest Finnish death metal to the death metal of Florida. You’ll be probably will find influences from bands such as Abhorrence, early Asphyx, Morgoth, Purtenance and Massacre.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*