Newsfeed

Issun: Horror story from the green forest !

Issun – Dark Green Glow

The German prog metal band Issun is a newcomer, and their sophmore album is entitled Dark Green Glow. The music is as mentioned prog metal but with pop sensibility and inspired by melodic tunes from the 70s- and 80s. Lyrically there are a concept with a horror story, which is musically underlined with crushing jungle beats, many percussive elements, as well as a defined prog metal sound in the center. Issun uses hooks and melodic music for all it’s worth and a lush forest-ambience throughout the whole album.

The lineup: Tobias Schröder on vocals, keys, and percussion, Simon Schröder on drums, Marc Andrejkovitson on bass, and Markus Ottenberg on guitars. Dark Green Glow has depth, dimension and and many fine atmospheric moments. The music isn`t too technical and bombastic and the focus is on well-crafted music and fascinating song writing, and are mostly poetic and well thought. The album is diverse and contains cinematic elements, delicate piano interludes, some real calm moments and some more heavy moments. The title track Dark Green Glow,

The album have plenty of nice grooves and are often catchy and have a mature sound with many nice and often subtle details. The band obviously enjoy to build up to big climaxes with powerful instrumentation and a very expressive and varied vocal from Tobias Schröder. The story line is about a child`s nightmares in a green, mysterious and dark glowing forest. The instruments and sound effects sounds credible and emphasizes the lyrics. The track Lost Generation have very good vocal and become quite intriguing at the end,

As mentioned there are a lot of diversity in the song collection and nearly something of everything. Here are three tracks that showcases that. The very catchy Jessica, the proggy Remember Me, and finally the riff drenched Sleep In The Forest ,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*