Newsfeed

A Lifelong Journey: The golden era of prog meets nowadays innovations

A Lifelong Journey - A Lifelong Journey

The band A Lifelong Journey are, Mauro Mugiati: Vocals, keyboards, bass, acoustic guitars, Brian Belloni: electric & acoustic guitars, lap steel guitar, drums. Live members: Sergio Ponti: Drums and Leonardo Barbierato: Bass guitar.

A Lifelong Journey is a project by Mauro Mugiati and Brian Belloni. During the years along with gaining a lot of experience inside recording studios they had the opportunity to play together with illustrious prog rock masters, such as: Martin Barre and Clive Bunker (Jethro Tull), Ian Paice and Don Airey (Deep Purple), Vittorio and Gianni Nocenzi (Banco del Mutuo Soccorso), Aldo Tagliapietra and Tony Pagliuca (Orme), Bernardo Lanzetti and Giorgio Piazza (PFM) and many others, as members of the Beggar’s Farm band. The track The Shadows,

A Lifelong Journey is their first self-titled release, a 51 minutes long concept album that combines Hammond organ, acoustic piano and Mellotron with modern synthesizers, nice guitars and punchy drums, achieving a fresh different sound where the atmosphere from the golden era of prog meets nowadays innovations.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*