Newsfeed

Nightglow: Haunting atmosphere

Nightglow – Rage Of Bleeding Society

The town Sassuolo is located on the right bank of the river Secchia some 17 kilometers southwest of Modena. Somewhere in that area the band Nighglow probably exercise and play their metalcore\alternative metal music. Today the band released the album Rage Of Bleeding Society. An album with an often haunting atmosphere and often terrifying with giant glorious riff, sometimes chaotic and frenetic and always full of energy. The title track Rage Of A Bleedin’ Society,

Nightglow project was born in 1998 with the sole purpose to perform metal music, ranging from covers of 80’s main bands to a few original works. The first EP, From The Depths To The Bells, was released in 2003. The second EP titled Metanderthal, The Metal Age followed in 2007 and included new band members, such as a violinist: thanks to this addition, the band’s sound became more melodic and ethereal without losing its heavier features. With a brand new line-up and a Manowar tribute band project to be run at the same time, Nightglow’s live activity is extremely binding, however, the band members are still very eager to work on their own original songs. Between 2009 and 2010, a massive line-up change upset the band’s foundations, thanks to a renovated enthusiasm and clearer ideas on the band’s future, the release of a full-length album became the main goal. In 2013 the album We Rise was published via Logic Il Logic Records, featuring 8 tracks of classic heavy metal with a prog influence, brought in by the new band members.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6718 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*