Newsfeed

Neurosphere: With song used as soundtrack for Doom3 Mod

Neurosphere - Anthem Of The Lost (Part I - Nightwards)

Neurosphere delivers a mix of thrash and more dark riffs, with dreamy and thoughtful melodies, accompanied by clean, raw and growling vocals. The band will release their sophomore album Anthem Of The Lost (Part I – Nightwards) as a sequel to their debut Megantereon.

Neurosphere was founded eighteen years ago in the eternal city Roma. The style of the band recalls the influence of really different bands as Amorphis, Metallica and Opeth.

Upon the release of the Rational Insanity EP in 2006, the first track Last Man Standing has been used as soundtrack for the Doom 3 Mod LMS Mod for DOOM3 (by Platinum Arts), award winning at the IGF (Independent Games Festival) Awards, giving the band visibility and a solid fan base also outside Italy.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*