Newsfeed

Deadly Carnage: Slow shift away from the black metal

Deadly Carnage - Decadenza

Post black metal with doom influence is what Deadly Carnage delivers. 21 December their self-released album Decadenza will be out as a re-release of the album that originally came in 2008.

Deadly Carnage was born in 2005 as a black metal band but soon they wanted a more experimental focus. In 2007 Deadly Carnage began a slow shift away from the black metal scene in favor of doom, postrock and postmetal influences. This evolutionary period is crowned with the release of the album Manthe in 2014, the intention of the band is to continue to experiment, evolve and explore new territories without posing musical limits, without barriers. Pretty central in the band`s sound is the clever musician Marco Ceccarelli.        

There is a sacred geometry in the whispers of the strings, creating music in the space between spheres, take a journey through the Void, above the Suns. Start to inhale quantic hummings, vibrating, chaotic energy fills the void following the first information given: Birth, Create. Where no eye can create Matter with his sight, the real fabric of the universe create the basic pillars of the existence: the Hyle, in bright giant furnaces. And Cosmos can be called like so, following a second law: Procreate.

So light trasmits the data of life. Light, Lumis, Light. Cosmos is living, Cosmos is breathing. And we are through Streams of Shine. Eye that creates Matter at sight, Matter that bends time at will, then Cosmos duplicate himself to be aware of his own potential. Segments, Ifenes, portions of frozen spacetime. A view of a giant infinite fractalized universal Tree, where every branches are a pulse of a Divide in the storming dusts of time. From infinite possibilities, universe create a multiverse, channeling in this line of spacetime.

This is the choosen path. Cosmos is living, Cosmos is breathing. And all goes to repeat where dilute gases uniform to the void, time’s exhale: End, Entropy. Cosmos is living, then he follows the third and last order given: Destroy, dragging its charm of absolute emptiness. But we are a single breathe of his quantic lung, feeling again a geometry, whispers inside spheres. We are travelling inside his body to keep it alive. Universe needs a conscious sentient being from the essence of stars.

Links:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6734 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*