Newsfeed

Flaming Row: From Stephen King`s universe!

Flaming Row - The Pure Shine  

Tommy from The Who, and Soap Opera from The Kinks was maybe two of the first Rock Opera. Since then there have been many records that fit the title rock opera. A new Rock Opera project is Flaming Row and their new album. The Pure Shine. December 10th is set to be the release date. The album will be released as double CD including an instrumental mix of the whole album.

Flaming Row is a band-project formed by the German musician Martin Schnella in 2008. His initial idea was creating a concept album with many different musicians, especially singers, both female and male. The album Elinoire came in 2011, and Mirage – A Portrayal Of Figur came five years ago. Both album with epic music and epic music crew. In addition both album was well received all around the world.

The new album The Pure Shine is a progressive rock opera by Melanie Mau & Martin Schnella based on the novel The Dark Tower by Stephen King. Because of Schella diverse influence from many different styles of music, Flaming Row does not contest just one genre. So there is a mixture of prog, metal, rock, prog metal, mainstream and powerful ballads contained within Flaming Row.

As we could expect the guest musicians on The Pure Shine are many, clever and well-known. Glynn Morgan (Threshold), Johan Hallgren (Pain Of Salvation), Alexander Weyland (Traumhaus), Ossy Pfeiffer (Ignore The Sign), Siobhan Kennedy (Iontach), Mathias Ruck, Jimmy Keegan (Ex Spocks Beard, Pattern Seeking Animals), Dave Meros (Spock’s Beard), Lars Lehmann, Jens Kommnick (Iontach), Eric and Nathan Brenton (Neal Morse), Jose Pepe Jimenez ( Carlos Santana) and many more.

Flaming Row states, «This is our acoustic cover version of I Am Above by In Flames. We have written new guitar riffs and melody-lines for that song. So it became something completely different»!

The original I Am Above by In Flames.

Link:
Facebook

 

Om Ulf Backstrøm (5238 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*