Newsfeed

Cyneris: Ancient Egypt and Mediterranean shores

Cyneris - Tidal Locking

Cyneris delivers a catchy, melodic, complex, atmospheric, powerful, energetic music. Tidal Locking is their debut album. Though there is actually wrong as Cyneris consist of only one musician. The band started as a duo I 2006. But now Khabriel handles all the vocals and all instruments on the fourth album Tidal Locking. Cyneris is a musical journey that search into the realm of progressive music, world music, fusion and metal. The music is defined as progressive death metal on the metal archives. The track Eartbeat,

The Cyneris journey started with the album Ultracosmos in 2007 – the beginning of a journey, from Egypt to the eastern shores of the Mediterranean sea. Then in 2009 – Lightmare – Wellcome to the ziggurat land, between Tigris and Euphrates rivers.Four years later Imperdance, 4 tracks concept album focused on the transience of things.Tidal Locking album is about to begin its journey…

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*