Newsfeed

Eternal Silencece: With unreleased song

Eternal Silencece - Renegades

December 11th the world got another album of symphonic power metal because that day the band Eternal Silence released their new EP Renegade.

One year after the publication of the EP celebrating their first 10th anniversary, Eternal Silence are back with a new digital release, featuring the live recordings of three songs taken from the previous albums plus the unreleased track Renegades,

The first track is a sample of brand new material the band is working on and which is going to come to light with a new album. Inspired by the climate of intolerance widespread in society and by events of racial hatred which have marked contemporary history, Renegades is a very good song that becomes an anthem for those who are looked down at as different. Who today, just like yesterday, are abandoned, hounded and cast away because of their faith, race and ideology.

«Someday we all could become renegades and lose our freedom», says Alessio Sessa, the bass player of the band and the writer of the lyrics, «the freedom to express ourselves or just to be alive. The possibility of falling again into a dark night is fragile like a simple piece of paper, on which someone put his life to escape from a prison».

Eternal Silence is an Italian symphonic metal band formed in Varese in 2008. Their sound combines powerful guitar riffs, a thunderous rhythmic section, catchy melodies and bombastic orchestral tracks. This instrumental basis backs up two vocalists, Marika Vanni, as female lead singer and Alberto Cassina, as guitarist, male singer and main composer. The current line-up is completed by Alessio Sessa on the bass guitar, Andrea Zannin on the drums and Enzo Criscuolo as solo guitarist.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6862 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*