Newsfeed

Cryptex: Beautiful, ugly, smooth, heavy, hyped…..

Cryptex – Once Upon A Time

The German band Cryptex have a sound that is smiling and swearing, paired with grandiose melodies and ant hemic songs! A fascinating and highly explosive mixture of rock, alternative with slight folk attitude and prog-art of the old kind. 8th of May their Once Upon A Time their third effort will be released. The track Bloodmoon,

The band states, «This is Cryptex. Born in 2k8. We make beautiful, ugly, smooth, heavy, hyped, underrated, simple and complex rock music. You’re welcome».

Once Upon A Time shows Cryptex in such a uniform way and at the same time with a diversity and enthusiasm as rarely heard before. It’s obvious what caused this creative explosion: Along with Simon Moskon, guitarist André Jean Henri Mertens joins in as one of the leading song writers. Add bassist and co-lyricist Marc Andrejkovits (and drummer Simon Schröder, who drummed his way through their new record) into the mix and you end up with a group of like-minded people who do not only share their taste in music but also a burning need on voicing similar topics. The track When The Flood Begins,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*