Newsfeed

Devangelic: With lyrics about Annunaki’s myth…..

Devangelic - Ersetu

Devangelic are back with their third full-length album Ersetu and that name is after the Akkadian term for Mesopotamian Underworld / Realm Og The Dead, Ersetu is a concept album based on the Annunaki’s myth Those Who From Heaven To Earth Came. The myth explores the theory of creation through the alien DNA, human slavery and the legend of the great serpent (the Knower) as the emblem of Enki and of two of his sons, Ningishzidda and Marduk. The track Sigils Of Fallen Abominations,

The band comments on the album, «We worked hard during the past two years to create our best songs, the new effort is certainly our most brutal and mature material to date. The concept, music and lyrics represent a new chapter of the band’s career and on what Devnagelic will move on with the future releases».

Willowtip Record will release Ersetu May 15, and the album consists of 9 tracks of otherworldly Death Metal, Ersetu is a journey through the ancient land of Mesopotamia all combined with the darkest elements of the Sumerian’s religion and deities. Devangelic was formed in August 2012 in Rome (Italy) with the aim to play Brutal Death Metal inspired by Disgorge, Condemned, Sarcolytic.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6862 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*