Newsfeed

Polis: Went to the extremes to reproduce the classic 70`s sound…..

Polis - Weltklang

Polis sound has an affinity for the progressive sound of the 70’s often featuring vintage instruments. Their original sound more of a kind of blusey-prog which has over time migrated to a more epic and full-fledged embrace of progressive rock. Soon the album Weltklang is released and as mentioned with a strong affinity for the sound of the seventies and in addition the instrumental megalomania. Polis sings in their native language and that’s an important part of making their own style. The track  Eine Liebe, Tausend Leben,

The band have moments of meditative jams and at the same time quite romantic song. The long-awaited successor Weltklang comes six years after the last Polis album. Riff bombast and sound pathos with a spiritual and romantic note, typical Polis orchestrated on analog classics like Hammond B3, old amplifiers and synthesizers. The track Tropfen,

To reproduce the classic 70` sound on Weltklang Polis went to the extremes. Using Hammond B3, vintage keyboards and amplifiers and mandatory. Fundation for the new record was laid, when the rehearsal room in a defunct factory was developed into a recording studio, using wooden floor, walls and ceiling. On the technological side old GDR studios were unearthed and collected. For state of the art mixing and mastering through, the entire band travelled to Peter Gabriel`s Real World studios in Wiltshire, England. The nice Peter Gabriel cover Jetzt Kommt Die Flut,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*