Newsfeed

Ubi Maior: More goodies from Italy….

Ubi Maior - Bestie, Uomini E Dèi

Beasts, Men And Gods translated to Italian is Bestie, Uomini E Dèi and that is the title of the fourth album from Ubi Maior. Ubi Maior does Italian styled symphonic reminiscent of PFM and Biglietto Per l’Inferno among other bands. The line-up features Gabriele Manzini, the ex-keyboard player for The Watch. The track Nessie,

Ubi Maior were formed in 1999, when Lorenzo Marotta (vocals) and Stefano Mancarella (guitar) joined forces together with keyboard player Gabriele Manzini. Bass player Walter Gorreri came in a few weeks later, and at the same time GabrieleManzini brought in his friend and old bandmate Alessandro Di Caprio to play drums. After some months sMario Moi, Marcella Arganese,pent rehearsing compositions by Un Biglietto Per L`inferno, Le orme, PFM and Banco Del Mutuo Soccorso, some new original tracks were written. Messia, Vendetta and Terra Madre are a perfect combination of symphonic prog and hard rock, and they remain a cornerstone in the evolution of the band.

Ubi Maior is a progressive rock band based in Milano. The line-up: Keyboards, flute- Gabriele Manzini, Vocals, violin, trumpet – Mario Moi, Electric Guitar – Marcella Arganese, Bass Guitar – Gianmaria Giardino and Drumset – Alessandro Di Caprio.

In 2015 the band takes part in the Prog Day Festival in Lecco, northern Italy, sharing the stage with famous Italian artists as Rodolfo Maltese (Banco), Patrizio Fariselli (Area), Tony Pagliuca (Le Orme) and Mauro Gnecchi (Un Biglietto Per l’Inferno).

The DVD published by BTF includes the performance.

Some gigs and festivals followed, and collaborations, such as the ones with Mellow Records for the tribute album to King Crimson and the other one to Moody Blues: Ubi Maior plays Prince Rupert Awakes and Veteran Cosmic Rocker respectively for the CD The Letters (King Crimson) and Higher And Higher (The Moody Blues).

After Senza Tempo 2019 and Incantibiomeccanici 2015, that have led Ubi Maior to take part to international festival prog; Progressivamente, Veruno, Artrock Festival, at the beginning of 2020 the fourth album is ready!

8th of May 2020 the fourth studio album Bestie, Uomini E Déi will be released. The band also states good news, «we are already arranging new song… so we’re work on the fifth!!».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*