Newsfeed

Mother Island: A Magic Theatre, For Madmen Only…..

Mother Island –Motel Rooms

Venice has a number of buildings by architect Andrea Palladio has put the city on UNESCO’s World Heritage list. The band Mother Island from Venice are only listed on the  fresh music list!

Mother Island is a surreal, whimsical and lunatic space where five musicians resurface their primary and dawning influences. Mother Island is «A Magic Theatre, For Madmen Only». Mother Island is all in the eyes of the men. The track And We`re Shining,

On their third record, Mother Island collected 10 fresh jangle songs they recorded at Outside Inside Studio right after their tour along the West Coast. With California still in their heart, the band grew wiser, and tried to put some italianness in this brand new work. After all, they never concealed their love for 60s Italian movies and vibes à la Morricone can certainly be heard along the tracks. Still twangy, still psychedelic… what is to come makes you think about a deeply surf-oriented flair, which will make people move their feet!

And We’re Shining is one of those tracks on the album in which the aftertaste of certain surf sounds very dear to the band can be heard more markedly. Anita Formilan finished writing the song’s lyrics in the inner courtyard of a motel in LA, shortly before beginning the tour along the West Coast. Among the most prominent concepts of the lyrics, there is one concerning the entanglement, the interconnection that links inextricably all things, human beings, the Universe through a sort of energy that travels throughout all time and space.

Everything shines before such magnificence.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*