Newsfeed

Virtual Symmetry: Stunning their fans and listeners…..

Virtual Symmetry - Exoverse

Swiss-Italian progressive metal masters Virtual Symmetry will release their sophomore full-length album Exoverse on June 30th 2020. Exoverse is their first concept album, telling the story about a hero traveling to a new dimension beyond the known universe in order to discover himself. The opus was recorded at Peter Gabriel’s Real World Studios in Bath, UK and it features many special guests, such as legendary drummer Thomas Lang, Dream Theater`s keyboardist Jordan Rudess, saxophonist Ruben Paganelli and the symphonic orchestra Sinfonietta Consonus, Evergrey`s Tom S. Englund, singer Jennifer Vargas and the gospel choir NuVoices Project. The track Exodus ft. Thomas Lang & Tom S. Englund.

In the Exoverse storyline, Exodus is the midpoint of our hero’s journey. You will be brought into a future universe, in which one brave hero will face his will to reach a new celestial and legendary dimension, through the power of an ancient book containing the steps to be taken and the rules to be followed to find the land of eternal freedom and harmony he has been looking for his entire life. The track Entropia ft. Thomas Lang & Jordan Rudess,

In the Exoverse storyline, Entropia is Virtual Symmetry’s first ever Instrumental track. It is the prologue to the journey of the hero and the overture of this concept album. You will listen to the musical representation of the starting point in our hero’s adventure, a decadent, futuristic land, symbol of the repression of the protagonist, from which he wishes to escape.

Virtual Symmetry are a revelation in the progressive metal universe, stunning their fans and listeners. Influenced by classical music and contemporary metal, the band showcases a unique style characterized by epic suites and cinematic elements. Balancing melody and technique, they lead the listeners through a dynamic and emotional journey in each track.

Virtual Symmetry  line-up: Marco Pastorino – Vocals, Valerio Æsir Villa – Guitars, Marco ‘Mark’ Bravi – Keyboards, Alessandro Poppale – Bass guitars and Alfonso Mocerino – Drums.

Link:
Facerbook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*