Newsfeed

Age Of Woe: A new chapter in the life…..

Age Of Woe - Gospel Of Lies

Age Of Woe states« The track Gospel Of Lies is taken from the same recording session as our upcoming album. We are currently working on the final touches of our upcoming album and a lot has happened since the release of An Ill Wind Blowing (2016) so we are very excited to showcase new material. The album – and the single Gospel Of Lies – is a new chapter in the life of Age of Woe with a new line-up and a renewed passion to write unique music that we love».

Obviously there is an incredible amount of work to make the song Gospel Of Lies!

Produced by Keijo Niinimaa with Age Of Woe. Drums, bass and base guitars recorded live at Chaotic Doom Cave Studios by Keijo Niinimaa in December 2019. Additional rhythm guitars, lead guitars and percussion recorded at Chaotic Doom Cave Studios by Keijo Niinimaa in January 2020. Lead vocals recorded by Tobias Häussler at the Fire Vessel, Leipzig, Germany in January 2020. Backing vocals recorded at Chaotic Doom Cave Studios by Keijo Niinimaa in February 2020. Samples and additional recordings by Age Of Woe. Mixed at Chaotic Doom Cave Studios by Keijo Niinimaa during spring of 2020.Mastered by Chris Fielding in May 2020. Music by Björn Pettersson. Lyrics by Sonny Stark. Artwork, design and layout by Sonny Stark.

Sweden/Germany/Finland based Age Of Woe draws inspiration from doom metal, death metal, prog and sludge – with their own unique touch and interpretation. With praised performances at festivals like Inferno Metal Festival, Incubate Festival, SWR Barroselas Metalfest, Berlin Swamp Fest, Bloodshed Fest and Scorched Tundra to name a few and several successful tours – Age of Woe is an explosive force on stage.

Age of Woe unloads pure audio destruction: not overly calculated, lightning-fast or technical, but reliably menacing and tremendously heavy. With the recent addition of Keijo Niinimaa (Rotten Sound / Morbid Evils / Goatburner) they have expanded their sound further to in capsulate some elements of progressive rock, which stacks well on top of their death metal foundations. The band is currently in the studio putting down the final touches on their new album full of a unique, blood-pumping urgency that has produced something undeniably heavy. The world needs them!

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6828 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*