Newsfeed

Defeated Sanity: With signature blend of the brutal and technical…..

Defeated Sanity - The Sanguinary Impetus

Defeated Sanity from Berlin in Germany delivered Progressive Brutal Death Metal since 1993. The band return 24 July with their sixth album The Sanguinary Impetus on Willowtip Records. The Sanguinary Impetus is perhaps the ultimate expression of Defeated Sanity`s signature blend of the brutal with the technical, performed in a manner largely unparalleled in the world of extreme metal. At once comfortably recognizable and awe-inspiring, the forthcoming album is sure to be a lock for many year-end lists. Sickening riff crunch, hammering beats, and technical wizardry combine to create a level of sonic violence that probably won’t soon be forgotten. The track Propelled Into Sacrilege,

The band released the following statement concerning the forthcoming album: «With The Sanguinary Impetus we have created our most complex album to date. We had strayed pretty far from our style musically with Disposal Of The Dead/Dharmata from 2016  and felt a strong urge to pick up where we left off with Passages Into Deformity from 2013 and expand on the trademark Defeated Sanity`s sound». The track Imposed Corporeal Inhabitation,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*