Newsfeed

Virtual Symmetry: Ambitious and very skilled band….

Virtual Symmetry - Exoverse

In fourteen days Virtual Symmetry will release the album Exoverse and here are the track Remember featuring Thomas Lang & Sinfonietta Consonus.

In the Exoverse storyline, Remember is a pause in our hero’s journey. In this introspective moment, the protagonist stops to recall his past and what his life has been up to that point, wondering how it will change as soon as he will reach the land of eternal peace, freedom and fulfillment, the Exoverse.

Guest appearances on Rember: Drums – Thomas Lang (Peter Gabriel, Steve Hackett, Tina Turner, etc.). Orchestra – Simone Campete & Sinfonietta Consonus Symphonic Orchestra (Directed by M. Michal Mierzejewski). Saxophone – Ruben Paganelli and Soprano – Jennifer Vargas. The track Exodus,

Exoverse is Virtual Symmetry first concept album, telling the story about a hero traveling to a new dimension beyond the known universe in order to discover himself. The opus was recorded at Peter Gabriel’s Real World Studios in Bath, UK and it features many special guests, such as legendary drummer Thomas Lang, Dream Theater`s keyboardist Jordan Rudess, saxophonist Ruben Paganelli and the symphonic orchestra Sinfonietta Consonus, Evergrey`s Tom S. Englund, singer Jennifer Vargas and the gospel choir NuVoices Project. The track Entropia,

In the Exoverse storyline, Entropia is Virtual Symmetry’s first ever Instrumental track. It is the prologue to the journey of the hero and the overture of this concept album. You will listen to the musical representation of the starting point in our hero’s adventure, a decadent, futuristic land, symbol of the repression of the protagonist, from which he wishes to escape.

Virtual Symmetry  line-up: Marco Pastorino – Vocals, Valerio Æsir Villa – Guitars, Marco ‘Mark’ Bravi – Keyboards, Alessandro Poppale – Bass guitars and Alfonso Mocerino – Drums.

Link:
Facebook

 

 

Om Ulf Backstrøm (6824 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*