Newsfeed

Maahes: Egyptophile black metallers…..

Maahes - Reincarnation

A stone chamber. Smell of mould, sand and age. Darkness, torches, fading artwork on the walls. Steps lead deeper into the stone. 3000km away from the Valley of the Kings, in 2015 a band have set themselves the tasks to merge the atmosphere of ancient Egypt musically into a classic Black Metal fundament. Under the banner of the lion-headed god Maahes (the lord of darkness, winds and slaughter) they stepped out of the catacombs and with a unique stage show they have already been guests at festivals like the Wolfszeit or the Ragnarök Festival. The EP Ancient Force was released in 2016. It was an excursion into the Greek myths and gods.

Now the time of reincarnation has come! After a long time of preparation, the release date of the upcoming debut album from Egyptophile black metallers Maahes is set. The album will see the light of day on September 18th via MDD. The title track Reincarnation,

Conceptually as well as musically, this five-piece shows that they know how to shoulder the burden of extreme metal history. Just as the protagonist of their concept album escapes from the captivity of the ancient Egyptian underworld and resurrects successfully at the end, Maahes stylistically fight their way through a quarter of a century of extreme music history. An old track,

Reincarnation was recorded during 2018 in several studios. The drum recordings, as well as mixing and mastering, took place under the direction of Florian Dammasch at Nightside Audio in Solingen (Eïs, Ash Of Ashes, a.o.). The debut is rounded off by the artwork of Brazilian artist Caio Caldas/Cadiesart (Dragonforce, Doro, among others).

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7110 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*